planetas

Què és l’astrologia?

En l’actualitat, l’astrologia ha recuperat la seva popularitat i, de fet, és un dels temes del que més parlen les persones i està present als mitjans de comunicació, diaris, revistes, etc.zodiac

L’astrologia es practica a Amèrica i Europa i es basa en l’astrologia grecollatina. Són molt importants els quaderns astrològics d’Alexandre Volaguine, dels que s’ha tret profit de la tradició i s’han reeditat molts texts clàssics. L’astrologia occidental afirma que el destí de les persones està afectat per la posició dels astres en el moment i lloc del nostre naixement. D’aquí que cada persona obté una carta astral o el seu horòscop.

Una part important en l’astrologia occidental és el coneixement dels signes del zodíac. Cada persona té un signe predeterminat segons la posició del Sol respecte una constel·lació zodiacal en el moment del naixement. Les constel·lacions són conjunts d’estrelles properes entre elles, a les que l’home va donar nom d’animals o sers mitològics per facilitar-ne la seva ubicació. Les constel·lacions zodiacals són les que es troben en l’anomenat pla de l’eclíptica, que és el pla en el que es trasllada la Terra al voltant del Sol. En les constel·lacions zodiacals és en el que es va basar la humanitat per crear les dotze cases del zodíac que són, en sentit antihorari: Àries, Taure, Gèminis, Cranc, Lleó, Verge, Balança, Escorpí, Sagitari, Capricorn, Aquari i Peixos.

En l’astrologia s’utilitza un sistema geocèntric, suposant que el Sol i els planetes giren al voltant de la Terra. Per la Carta Astral no s’utilitza el fons de les estrelles fixes com a referència, sinó que el pla està dividit en dotze seccions iguals, de 30º cada una. Es comença a l’equinocci vernal amb Àries i després se segueix en sentit antihorari.

L’equinocci vernal és el que es pren com a referència per fer les mides. Aquesta divisió de 30º no correspon a la mida real de cada constel·lació. Llavors, els signes són símbols utilitzats per l’astrologia amb les constel·lacions. És per això, per exemple, que Àries s’ubica, en realitat, a la constel·lació de Peixos.

carta natal

La Carta Natal

Què és la carta Natal o Astral?

La carta Natal d’una persona (també anomenada carta Astral) és un gràfic on es recull la posició dels planetes en el moment del naixement d’aquesta persona, és a dir, és com una fotografia del cel en el moment en què el bebè es separa físicament de la mare.

Per conèixer la teva carta Natal necessites saber el dia, l’hora i el lloc del teu naixement.

Per què serveix la carta Natal?

La carta Natal és una eina molt potent d’autoconeixement a través de la qual es poden descobrir les motivacions, els talents, la forma de ser i, a més, és com un guia o mestre que et dóna les claus per comprendre’t, comprendre la teva vida i donar-li sentit. Conèixer la teva carta Natal és un tresor, és on resideixen les claus de la vida, de la teva realització i del teu benestar.

Estudiar la carta Natal d’un individu no només ajuda a la persona a realitzar una feina de desenvolupament personal mitjançant l’autoconeixement, sinó que l’astròleg descobreix d’on provenen els problemes del client i busquen vies per solucionar-los.

 A la carta natal hi trobem

  • Els signes del zodíac à divideixen l’eclíptica en dotze sectors de 30º cada un.
  • Les dotze cases à formen dotze sectors més o menys desiguals, depenent del moment i de les coordenades geogràfiques. L’Ascendent marca el moment de la primera hora i les cases recorren el pla zodiacal complet cada 24 hores; això fa que cada carta sigui única i diferent de les demés, ja que uns minuts de diferència donen lloc a cases astrològiques diferents.
  • Els planetes i altres punts celestes d’importància en astrologia à aquests punts estan situats cada un al seu signe i casa i formen aspectes. Els aspectes de color vermell solen representar relacions tenses, mentre que els de color blau o verd indiquen relacions harmonioses i fluides entre planetes.

Trànsitsla foto

La teva carta Natal no es mou, però el cel està en moviment i els trànsits activen una part o altra de la teva carta Natal, el que significa que els trànsits indiquen com es va modificant la teva vida.

La interpretació dels trànsits aporta moltíssima informació. És com un guió de vida que està aquí i que ens pot variar; això sí, depenent de com actuem davant la informació. Els trànsits que s’han de tenir més en compte són els de Júpiter, Saturn, Neptú i Plutó.

La Revolució Solar

La revolució solar és una de les parts més importants de l’astrologia.

Què és la revolució solar de la teva carta Natal?

Per entendre’ns, si el teu sol natal (quan vas néixer) es troba a 10° de Sagitari i quan el sol actual passi per aquesta mateixa posició, es formarà un cel que correspon a la teva revolució solar per aquest any.

Què diu la revolució solar?

Indica les energies i qualitats psíquiques que viuràs durant aquest cicle anual, des del teu aniversari fins al següent. La revolució solar ens donarà a conèixer el que ens toca viure aquest any i reflexa els canvis en la nostra vida.

Tant la revolució solar com els trànsits van donant sentit al que es viu cada dia, permetent en cada moment que siguis tu mateix.

Progressions

La carta progressiva considera el dia que una persona neix el primer any de vida. Calculem dies successius a través dels anys de vida de la persona, analitzem els aspectes entre la carta natal i el gràfic avançat per ajudar un client a entendre les tendències actuals de la seva vida i la forma de prendre decisions adequades. Per exemple, si una persona té 33 anys, mirarem les posicions dels planetes en els seus 33°.